Theo Maassen: Probeert Uit


Vanavond ben ik naar “Theo Maassen probeert uit” geweest in De Schalm bij ons in Veldhoven. In het voorprogramma stond Cindy Pieterse, voor de mensen die bekend zijn met Comedy Train geen onbekende.
Haar opening was matig, en kwam over als ‘ochgod, als dit alles is’, maar al gauw wist ze de zaal in haar greep te krijgen. Het hoogtepunt van haar 45 minuten durende voorprogramma was toch wel haar imitatie van Mart Smeets tijdens de “Tour de France”.

Na de pauze was het tijd voor de show van Theo Maassen. In de 80 minuten durende show werd van je van de ene grap in de andere getrokken.

Tot de meer genialere delen van zijn show behoorden de intro (Theo komt op met een bos bloemen met een kaartje, waarop De Schalm Theo bedankt voor zijn mooie en leuke show, welke hij na een verhaal kapot slaat op de vloer. Zoals het Theo beaamt, blijft de zooi natuurlijk de hele show liggen), het stukje over het zieke jongetje in het ziekenhuis (met een leuke link naar een niet nader te noemen andere cabaretier afkomstig uit Eindhoven), en zijn afsluiting, waar hij een heel betoog houdt over niets tijdens een muziekje, en dan stilvalt, iets mompelt, daarna roept “Maar het meest mooie is, dat je je pas met terugwerkende kracht beseft dat dit het einde is”. Ook de links naar het lokale deel (de plaatsnaam noemen waar je optreedt, en tot op detail ingaan op de Eindhovense Markt en de verhoging van de parkeergarage tegenover de MacDonalds doen het altijd goed om een feeling te creëeren. Dat is het voordeel als je als cabaretier in je eigen omgeving optreedt.

In ieders geval sorry voor de mensen dat ik wat clues van zijn show vertel, maarja zoals Theo zou zeggen… : “Dan had je d’r maar bij moeten zijn!!”

Ik kan iedereen zijn show aanraden, mits hij enige vorm van grof taalgebruik (zoals bekend is bij Theo Maassen en Hans Teeuwen), kan waarderen. Ook het minder-kwetsend omgaan met het publiek (totdat iemand een inkoppertje maakt over dat Jezus een gat in zijn hand heeft, en Theo deze restaurant-eigenaar met de grond gelijk maakt en roept dat je dit soort grappen beter aan de “Provesjonul” over moet laten.) kan voor de mensen op de eerste rijen als een pluspunt overkomen. Maar aan de andere kant: Dan moet je maar niet naar een live-show gaan, maar braaf wachten totdat het op televisie komt, of een DVD-tje opzetten.

Hopenlijk gaan we nu het log wel wat beter volhouden, ik ga in ieder geval eens op zoek naar een programmaatje wat dit wat meer automagisch kan doen, want een uur tikken in een niet nader te noemen editor onder linux is ook niet iets waar je vrolijk van wordt…

Dit was Peerke, live vanuit Veldhoven. Bedankt voor het lezen, Houdoe.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *