Voetbal, (helaas) vermaak voor iedereen


Gisterenavond was het weer zover: PSV speelde in het Philips Stadion tegen Galatasaray uit Turkije. Toen we bij het stadion aankwamen, was de sfeer al om te snijden: Her en der plukjes ME, en een aantal Galatasaray-supporters die moeilijk stonden te doen aan het hek bij de ingang omdat ze valse/ingetrokken kaarten hadden. Bij de ingang werd zo goed als 100% controle gehouden, zo goed als iedereen werd uitgebreid gefouilleerd. Eenmaal binnen, stroomde het uit-vak vol met supporters van de tegenpartij en er was een mooie sfeer.

De sfeer bleef prima totdat er een (terechte) rode kaart werd uitgedeeld aan Galatasaray, en toen Simons de 1-0 op zijn naam zette, begon de ellende: Enkele mensen uit het uit-vak vond het nodig om een paar brandende stadionfakkels naar beneden te smijten. Het resultaat: 2 kwamen (gelukkig) niet in de tribune terecht, 1 kwam op het veld terecht, tussen een tweetal fotografen. Een vierde fakkel bleef gelukkig netjes in de handen van de supporter.

Het resultaat: PSV gaat de netten en de veiligheidsschotten weer terugplaatsen.

PSV zal op korte termijn maatregelen nemen om de veiligheid van de eigen supporters verder te garanderen. Dat betekent onder meer dat de netten voor het bezoekersvak teruggehangen worden, aldus veiligheidsmanager Wijnveld.”

PSV Netten terug
“Naar aanleiding van een aantal wedstrijden en natuurlijk het duel met Galatasaray, zullen we de netten terug gaan hangen”, meldt Frank Wijnveld woensdagmiddag. “Op verzoek van supportersvereniging PSV Fans United hebben we destijds de service voor onze bezoekers verhoogd, maar gebleken is dat zij daar nog niet allemaal aan toe zijn.” Wijnveld betreurt het dat de club alle bezoekende supportersgroepen over een kam moet scheren, “maar het gaat om de veiligheid van onze eigen supporters. Die staat voorop, daarom brengen we deze beperkingen spoedig weer aan.” PSV zal ook de grote lexaanwand terugplaatsen, waardoor voorwerpen onmogelijk meer uit het vak gegooid kunnen worden.

Toch jammer, dat zo’n kleine groep het weer heeft verpest voor de grote menigte…


One response to “Voetbal, (helaas) vermaak voor iedereen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *